Map van Recife - Brazilie

Recife BraziliŽ

Recife is de hoofdstad van van de staat Pernambuco, BraziliŽ. Het hart van Recife wordt gevormd door drie eilanden (Santo AntŰnio, Boa Vista en Recife proper) die met elkaar verbonden worden door diverse bruggen over de rivieren Beberibe en Capibaribe. Door deze talrijke bruggen, kanalen en haar warme vriendelijke inwoners, staat Recife bekend als het VenetiŽ van BraziliŽ. De folklore van Recife, ťťn van de rijkste in de wereld, wordt geuit in de frevo, maracatu, caboclinho, ciranda en uiteraard in het vieren van carnaval en Recifolia (feest van Recife).

In het historische centrum, het voormalige Maurits-stad (genoemd naar Maurits van Nassau), zijn de invloeden van de ooit meest vooruitstrevende Hollandse kolonie duidelijk merkbaar. In de korte periode dat de Hollanders in er verbleven, van 1630 tot 1654, werd een diepe stempel gedrukt op de geschiedenis van Recife. In diverse kerken en koloniale gebouwen kunt u de invloed van de Hollanders en de West Indische Compagnie (WIC) bewonderen.

De kust van Recife is omgeven door riffen (recifes), die nog meer schoonheid geven aan de witte zandstranden, afgeschermd door palmbomen. Het beroemdste en mooiste strand van Recife is Boa Viagem. Andere mooie stranden kunt u een aantal kilometer buiten de stad vinden.

Klimaat

Recife heeft een Atlantisch tropisch klimaat met temperaturen tussen de 21 en 30 graden gedurende het hele jaar.

Kleding

Recife is een zonnige, warme stad. Lichte, zomerse kleding en schoenen kunt u het hele jaar dragen. Een goed verzorgd uiterlijk en een smaakvolle kledingstijl is belangrijk in BraziliŽ. Voor vrouwen valt een moderne, vlotte en "sexy" kledingstijl aan te raden. Mannen dragen conservatieve, 3-delig zwarte pakken tijdens het zakendoen, maar dienen al te conservatieve kleding te vermijden wanneer dit niet nodig is.